Ajankohtaista

Facebook-mainoksilla näkyvyyttä kampanjalle

Kirjoittaja: Jukka Weissenfelt

Facebook on ollut lähiaikoina hyvin paljon mediassa esillä listautumisensa vuoksi. Facebookin liiketoiminnalle olennaisessa osassa ovat mainokset, joiden avulla on mahdollista kasvattaa oman sivuston yleisöä ja samalla osallistaa tykkääjiä sivustoon tai sovellukseen.

Facebook-mainokset ovat tehokas tapa rakentaa tykkääjäpohjaa sivuille ja levittää sanaa omasta toiminnasta. Facebookiin toteutettavan kampanjan, esim. Facebook-kilpailun ajaksi kannattaa luoda kampanjaa tukeva mainoskampanja, jossa kohderyhmäksi on mahdollista valita potentiaalisinta asiakaskuntaa esimerkiksi asuinpaikan ja iän mukaan , jotka mahdollisesti myöhemmin siirtyvät myös yrityksen asiakkaiksi. Pitämällä mainosten linkit Facebookin sisällä käyttäjällä on pienempi kynnys ryhtyä tykkäämään sivustosta kuin siinä tapauksessa, jos mainoksen linkki ohjaa käyttäjän Facebookin ulkopuolelle.

Menestyksekkään kampanjan ei tarvitse kuitenkaan aina olla lähtökohtaisesti kallis, vaan jo pienillä panostuksilla on mahdollista saavuttaa tuloksia. Suuri vaikutus kampanjan onnistumiseen on mainoskampanjan hyvä suunnittelu: kenelle tarjotaan, mitä tarjotaan ja miten tarjotaan.

 

 

Julkaistu: 15.6.2012